PRAVNI POUK

NAČIN PLAČILA

S predhodnim nakazilom na TRR račun ponudnika – Carantania Tattoo.

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6100 0000 4440 134, odprt pri Delavski Hranilnici d.d.. Plačilo izvedete po predračunu potem, ko oddate naročilo in s strani ponudnika dobite preko elektronske pošte obvestilo, da je naročilo potrjeno. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

SPLOŠNO

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini Carantania Tattoo so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Carantania Tattoo, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Slike artiklov, ki so objavljene zraven opisa, so simbolične in ne zagotavljajo nujno lastnosti artikla, vendar se trudimo, da v veliki meri ne odstopajo od njihovega resničnega izgleda.

V spletni trgovini se beseda uporabnik nanaša tako na uporabnike ženskega kakor tudi moškega spola.

Člani ekipe, ki stojimo za spletno trgovino Carantania Tattoo, si močno prizadevamo, da smo do kupcev kar se da prijazni, zato se pri morebitnih težavah ob naročanju, ob dostavi ali kasneje ob težavah s kupljenim izdelkom brez oklevanja lahko obrnete na nas. Sigurno bomo našli ustrezno rešitev. Zavedamo se, da včasih lahko pride tudi do nesporazumov, zato si bomo v največji meri prizadevali, da vse morebitne nesporazume rešimo hitro, učinkovito in v obojestransko korist. Na vaše komentarje se bomo vedno odzvali v najkrajšem možnem času in z vami poskusili najti ustrezno rešitev.

Želimo, da se v naši spletni trgovini Carantania Tattoo počutite dobro, saj si z vami želimo zgraditi dolgoročen partnerski odnos, ki bo temeljil na odkriti in spoštljivi komunikaciji. Kakršnakoli vaša vprašanja in komentarje, bomo zato z veseljem sprejeli na naš kontaktni naslov in predvsem se bomo potrudili, da vam čim prej posredujemo odgovor. Vabimo vas, da nam posredujete tudi vaše morebitne predloge o novostih ali izboljšavah spletne trgovine Carantania Tattoo.

REGISTRACIJA – PRIJAVA

Zaradi zagotavljanja varnosti pri nakupih v spletni trgovini Carantania Tattoo si lahko novi uporabnik ustvari račun (Moj profil), preko katerega lahko tudi spremlja vse pretekle nakupe, stanje tekočih naročil, kakor tudi spreminja podatke v svojem profilu. Ob registraciji je uporabnik dolžan posredovati zahtevane podatke (označene z zvezdico *), pri čemer se uporabniku dodeli uporabniško ime ter geslo.

Registrirani uporabniki vstopijo v svoj profil s svojim prijavljenim uporabniškim imenom in izbranim geslom. V primeru izgubljenega/pozabljenega gesla lahko uporabnik dobi novo geslo tako, da si ga ponovno izbere in potrdi.

Vsi osebni podatki se hranijo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

CENE

Vse cene v spletni trgovini Carantania Tattoo so navedene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) in ceno brez DDV, ker je trgovec zavezanec za DDV, razen če ni to drugače zapisano. Cene veljajo ob sklenitvi pogodbe oziroma, ko kupec dobi sporočilo, da je naročilo v obdelavi. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

NAROČANJE

Prek spletne pošte poteka naročanje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Odgovorimo vam kar se da hitro, najpogosteje še isti dan. Zaradi narave elektronske pošte se izjemoma zgodi, da sporočilo ne prispe do prejemnika. Če torej ne prejmete odgovora v roku dveh dni, se prosimo ponovno obrnite na nas.

Šteje se, da je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom sklenjena v trenutku, ko uporabnik prejme od prodajalca pisno potrditev po elektronski pošti o potrditvi naročila. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri prodajalcu. Dosegljivi so ali v uporabniškem računu posameznega uporabnika (dostop preko interneta) ali v podatkovni bazi prodajalca (dostop osebno ali po telefonu). Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti. V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je prodajalec dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.
Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema oz. soglaša s splošnimi pogoji in vsem ostalim v okviru spletne strani in trgovine Carantania Tattoo.

POSTOPEK NAKUPA

Uporabnik zbere artikle, ki si jih želi, jih doda v voziček s klikom na željene artikle. Iz vozička lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle iz vozička z gumbom “Odstrani”. Vsak uporabnik ima ves čas nakupovanja v spletni trgovini Carantania Tattoo oprema možnost tudi preveriti trenutno stanje naročila s klikom na povezavo »Košarica«.

Ko uporabnik zaključi z zbiranjem artiklov, klikne na gumb “Košarica” ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke (način plačila, morebitni popust). S klikom na gumb “oddaj naročilo”, odda naročilo, ki ga ni več mogoče spremeniti. Naročilo se postavi v čakalno vrsto.
Obvestilo o prejetju naročila
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo njegovo naročilo sprejeto v obdelavo. Naročilo se hrani v “Arhivu” na strežniku ponudnika. Uporabniku je dosegljivo preko povezave “Urejanje uporabniškega računa” v stolpcu “Naročila”
Naročilo potrjeno
Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi – pogodba sklenjena, oziroma z razlogom zavrne. O tem kupca obvesti na elektronski naslov. Najkasneje v roku 48 ur med delovnimi dnevi (sobota, nedelja in prazniki so dela prosti dnevi) ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
Blago odposlano
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje ali pripravi za prevzem ter kupcu izda račun in morebitna navodila.

Če v postopku naročanja naletite na kakršnekoli težave, se brez oklevanja obrnite na nas na info@carantaniatattoo.com.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
Z gotovino ob prevzemu (po povzetju).
V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino. Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine.

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Dobavni rok za vse artikle na zalogi je 2-5 delovnih dni. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od ponedeljka do petka, saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije ali GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo “Potrjeno”.

Naročeno blago kupec prejme na naslov, ki ga je navedel pri oddaji naročila. GLS dostavna služba in Pošta Slovenije dostavljata pakete po vsej Sloveniji vsak delovni dan od pon. do pet. v dopoldanskem času, predvidoma do 13. ure. V primeru, da prva dostava ni mogoča, dostavna služba pusti kupcu obvestilo o neuspeli dostavi s kontaktnimi številkami, kamor se kupec lahko v petih dneh od datuma prve dobave obrne za ponovno dostavo paketov oz. se lahko v primeru, da kupec na naslovu za dostavo ni dosegljiv v dopoldanskem času, s kurirjem dogovori tudi za dostavo paketa na drug naslov.

V primeru menjave ali vračila stroškov pošiljanja ne vračamo, razen če je dogovorjeno drugače. Kupec, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun dobavitelja.

Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

STROŠEK DOSTAVE

Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za odkupnino v višini 1,15€ do zneska 98,00€, 1,17% vrednosti pri zneskih 98,00€-501,00€ ter 5,36€ +0,30% od vrednosti pri zneskih nad 501,00€ (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). 

V primeru plačila s predhodnim nakazilom na TRR račun ponudnika (plačilo po predračunu) se izognete plačilu provizije, ki vam jo Pošta Slovenije zaračuna v primeru plačila ob prevzemu odkupne pošiljke. Strošek pakiranja in dostave enega paketa znaša 5 EUR (za pakete do 2 kg).

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 koledarskih dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči na dan prevzema blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 3 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo. Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno.

Izdelki naj bodo nepoškodovani, v originalni embalaži in z vsemi dodatki s katerimi ste blago dobili (originalna embalaža šteje vse minimalne vrečice, plastike, gumice ipd.). Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vračamo izključno na transakcijske račune in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo takoj, ko prejmemo blago oziroma najkasneje v 30 dneh.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:
– Če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (v notranjosti in zunanjosti blaga).

– V kolikor vrnjeni izdelek spada v zgoraj navedene primere, se ponudnik lahko odloči, da bo blago vseeno vzel nazaj, kot uslugo stranki, zato se lahko zaračuna odškodnina za čiščenje oziroma vzpostavitev prvotnega stanja.

V pojem blago, ki ga obravnava ZVPOT, se šteje tudi prodajno embalažo, saj je sestavni del blaga, ga reklamira, vsebuje slike izdelka ter tehnične značilnosti. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju raztrgal embalažo), lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 30% vrednosti blaga.

MENJAVA

Če ugotovite, da vam izdelek ne ustreza (v nerabljenem stanju), vam le-tega lahko zamenjamo za ustreznega. V tem primeru, se mora izdelek vrniti k nam v roku 8 koledarskih dni. Stroški pošiljanja blaga k nam so v tem primeru na vaši strani.

REKLAMACIJA

Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.

V primeru reklamacije je kupec dolžan v roku 8 dni po prejemu blaga o ugotovljenih nepravilnostih nemudoma obvestiti ponudnika na način, da je možno ugotoviti upravičenost reklamacijskega zahtevka. Kupec je dolžan poslati blago, ki je predmet reklamacijskega zahtevka, na naslov ponudnika ter na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico izbrati drug artikel iz ponudbe, zahtevati dobropis ali zahtevati vračilo kupnine. V kolikor kupec zahteva vračilo kupnine ima dobavitelj pravico, da kupcu zaračuna uporabnino artikla, t.j. najemnino za uporabo artikla od datuma prevzema do datuma vračila na naslov ponudnika.

Kupec, katerega reklamacijski zahtevek je upravičen, ima pravico do povračila stroškov pošiljanja blaga v pregled ponudniku, kot predhodno dogovorjeno, pri čemer je ponudniku dolžan poslati tudi kopijo računa za stroške dostave in ne sme preseči zneska, ki ga dobavitelj običajno zaračuna za dostavo blaga svojim kupcem. Morebiti višje zaračunan znesek dostave blaga do ponudnika v primeru reklamacijskega zahtevka se kupcu ne povrne in bremeni slednjega.

V primeru zavrnjenega reklamacijskega zahtevka je kupec prav tako dolžan nositi stroške povratne dostave blaga, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe, s katero ponudnik poslovno sodeluje. Ponudnik blago, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, pošlje kupcu nazaj na naslov, kamor je bilo prvotno poslano, in sicer z odkupnino. V kolikor poslano blago s strani kupca ne bo prevzeto in bo vrnjeno nazaj na naslov ponudnika, ga bo slednji sprejel in ga kupcu ponovno poslal z odkupnino le v primeru, da bo kupec ponudniku predhodno na njegov TRR povrnil morebiti dejansko nastale stroške povratne dostave predhodno neprevzetega blaga s strani kupca.

PODATKI NA STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi na spletni strani trgovine Carantania Tattoo zagotavljati točne in aktualne vsebine, vendar ne odgovarja za morebitno netočnost in neaktualnost objavljenih vsebin. Karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena se lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vsebin na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o morebitnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOSTI

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino ponudnika je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev ponudnika. Ponudnik ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa. Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, računov, za obveščanje o odsotnosti in drugo potrebno komunikacijo. Vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

OSTALI POGOJI

Uporabnik je dolžan uporabljati spletno stran in trgovino Carantania Tattoo izključno v nekomercialne namene. Prav tako je prepovedana uporaba spletne strani in trgovine Carantania Tattoo za prenašanje škodljivih programov (kot npr.: virusi), kakor tudi kakršnakoli druga zloraba spletne strani in trgovine Carantania Tattoo.

Spletna stran in trgovina Carantania Tattoo ter vse objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka in logotip Carantania Tattoo), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

Ponudnik ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost spletne strani in trgovine Carantania Tattoo, za motnje pri dostopu do spletne strani in trgovine Carantania Tattoo, za motnje pri uporabi spletne strani in Carantania Tattoo, za slabšo kakovost spletne strani in trgovine Carantania Tattoo ter za katerokoli drugo napako na in v zvezi s spletno stranjo in trgovino Carantania Tattoo.

Ponudnik sme brez predhodnega opozorila prekiniti delovanje spletne strani in trgovine Carantania Tattoo:
če zaradi napake, okvare, naravne ali druge nesreče ter iz drugih podobnih vzrokov tehnično ne more zagotavljati spletne strani in trgovine Carantania tattoo in
če je to potrebno zaradi vzdrževalnih del na omrežju oz. drugi infrastrukturi.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:
vsebine, ki jih tretje osebe objavijo na spletni strani in trgovini Carantania Tattoo in kakršnekoli nezaželene posledice objave teh vsebin v razmerju do kateregakoli tretjega;
nedelovanje spletne strani in trgovine Carantania Tattoo;
kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi uporabe spletne strani in trgovine Carantania Tattoo.

Ekipa Carantania Tattoo

Lastnik internetne strani:
NJCC d.o.o.
Naslov:
Žabjek 8,
1420 TRBOVLJE
Kontakt:
Telefon: +386 41 81 81 80
E-pošta: info@carantaniatattoo.com
Kontakt za on-line rezervacije: info@carantaniatattoo.com
Davčni zavezanec: DA
Davčna številka: SI69514623
Matična številka: 6284493000